Helsingin Tyttöjen Talo

Helsingin Tyttöjen Talon toiminnan järjestäminen ja poikkeusolot 17.1- 31.1.2022

Tässä tiedoksi Tyttöjen Talon toiminta alkukevään 2022 osalta.  Toivomme, että jaatte tämän kirjeen liitteineen myös omille verkostoillenne, jotka ovat tekemisissä kävijäryhmämme kanssa. 

Kevätkausi käynnistyy ryhmätoiminnan osalta vallitsevien koronarajoitusten vuoksi etäyhteyksin maanantaina 17.1. Ryhmä- ja harrastustoimintaa ei siis voida järjestää livenä sisätiloissa toistaiseksi. Ohjeistus on voimassa tämän hetken tiedoin tammikuun loppuun, jatkosta ilmoitamme nettisivuillamme www.tyttojentalo.fi. Siirrymme talolla tapahtuvaan lähityöskentelyyn kun se on taas mahdollista ja turvallista kaikille.

Julkaisemme viikkokohtaisen ohjelman nettisivuillamme sekä instagramissa @tyttojentalohelsinki ja facebookissa. Tämän sähköpostin liitteenä on ensimmäisen viikon ohjelma. Zoomissa toteutettavaan toimintaan tulee ilmoittautua viimeistään 2h ennen ryhmän alkua joko instagramin DM,  tyttojentalo@tyttojentalo.fi tai suoraan ohjaajille.

Nuoret voivat tulla tutustumaan Tyttöjen Taloon joko yksin tai yhdessä aikuisen saattajan kanssa. Yksittäisiä tutustujia on mahdollisuus tavata sekä paikan päällä että etäyhteyksin. Otamme etäyhteydellä vastaan koululuokkia ja muita tutustujaryhmiä. Lisäksi kouluyhteistyötä ja -ryhmiä on mahdollista toteuttaa kouluissa sovitusti koulujen omat ohjeistukset huomioiden.  Kyselyt kouluyhteistyöstä ja ajan tutustumiskäynneille voi varata sähköpostitse osoitteesta tyttojentalo@tyttojentalo.fi tai osoitteesta  https://tyttojentalo.fi/yhteystiedot/kysyttavaa-ja-vierailut 

Tukiryhmät 

Tukiryhmät käynnistyvät kevään aikana zoomissa ja livenä kun se on taas mahdollista. Tuettu ryhmätoiminta on Tyttöjen Talon keskeinen toimintamuoto. Tuettuja ryhmiä järjestetään tarpeen mukaan eri teemojen ympärille. Teemoja ovat esimerkiksi arjenhallinta, itsenäistyminen, mielenterveyden tukeminen (Mielihyvin-ryhmät, aiheita esim. ahdistuksen- ja stressin sieto, ulkopuolisuus, uupuminen) sekä Keijun varjo-ryhmät (aggression ja tunteiden hallinta)).  Ryhmät perustuvat vertaisuuteen ja ohjaajapari tapaa jokaisen mukaan haluavan ennen ryhmän alkua. Ryhmissä käytetään keskustelun lisäksi erilaisia toiminnallisia menetelmiä, kuten kuvallista ilmaisua, draamaa ja kirjoittamista. Ryhmätoimintaan sitoudutaan kaikille ryhmäkerroille.

Alkavista ryhmistä, joissa on tilaa, tiedotetaan Tyttöjen Talon nettisivuilla.  Kokoamme ryhmiä myös tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan, joten voit olla yhteydessä mikäli työskentelet nuoren kanssa joka hyötyisi tukiryhmätoiminnasta!

Yksilötuki

Yksilötuen tapaamisia voidaan järjestää etäyhteyksin tai livenä sovitusti terveysturvallisuus huomioiden.

Tyttöjen Talolta on mahdollista saada lyhytkestoista yksilöllistä tukea haastavassa tai muuten mietityttävässä elämäntilanteessa. Lisäksi tarjoamme yksilöaikoja Tyttöjen Talon toimintaan liittymisen tueksi tarvittaessa. Voimme myös auttaa ja tukea nuorta hakeutumaan toisaalle sopivan tuen piiriin.

Pop In – seksuaalineuvontavastaanotto

Pop In – vastaanotto järjestetään normaalisti livenä, mahdollisuus myös puhelinvastaanottoon. Vastaanotolle voi tulla aikaa varaamatta, palvelu on luottamuksellista ja halutessaan voi asioida myös nimettömästi. Pop In – vastaanotolle voi tulla keskustelemaan esimerkiksi murrosiästä, raskaudesta, seksitaudeista, sukupuolisuuteen ja identiteettiin liittyvistä teemoista, ihmissuhteisiin, seurusteluun, kuukautisiin tai ehkäisyyn liittyvistä asioista tai kokemuksista rajan ylityksistä, seksuaaliväkivallasta, hyväksikäytöstä tai häirinnästä. Pyrimme auttamaan ja löytämään vastauksia yhdessä nuoren kanssa.  Vastaanotolta voi saada kondomeja ja siellä on mahdollisuus klamydia- ja tippuritestiin, jälkiehkäisyyn ja raskaustestiin. 

Pop In- vastaanotto on avoinna maanantaisin ja torstaisin klo 15.00 – 17.00. Seksuaalineuvonnan yksilöaikoja sovittavissa myös muihin aikoihin.

Yhteydenotot Heidi Simola 0400 877 442 tai heidi.simola@tyttojentalo.fi 

 

 Seksuaaliväkivaltatyö 

Seksuaaliväkivaltatyö toteutetaan kevään aikana sekä live- että etäyhteyksin.

Seksuaaliväkivaltatyö Helsingin Tyttöjen Talolla on tukevaa, vakauttavaa ja ohjaavaa apua 13 – 29 vuotiaille, jotka ovat kokeneet eri muotoista seksuaaliväkivaltaa. Seksuaaliväkivalta voi olla nimittelyä, häirintää tai altistamista seksiin ja seksuaaliseen toimintaan. Se voi olla painostamista tai väkivaltaista pakottamista. Se voi myös tapahtua netissä. Seksuaaliväkivalta ei välttämättä pidä sisällään fyysistä pahoinpitelyä, yhdyntää eikä jätä näkyviä merkkejä kehoon. 

Voi olla vaikea määrittää, mitä itselle on tapahtunut. Olo voi olla likainen, epätoivoinen ja ahdistunut. Puhuminen asiasta voi olla hankalaa, mutta käsittelemättömänä seksuaaliväkivalta voi aiheuttaa pitkäaikaista haittaa ja siksi on hyvä käsitellä asiaa turvallisen ammattilaisen kanssa. Tyttöjen Talon väkivaltatyössä on mahdollisuus maksuttomaan ja luottamukselliseen yksilötukeen ja ammatillisesti ohjattuun vertaisryhmätoimintaan. 

 

Yhteydenotot sähköpostilla seksuaalivakivaltatyo@loistosetlementti.fi

 

Lisätietoja Tyttöjen Talon toiminnasta sekä kaikkien työntekijöiden yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.tyttojentalo.fi Lisäksi toiminnasta tiedotetaan facebookissa (Tyttöjen Talo Helsinki) sekä instagramissa (@tyttojentalohelsinki)