Helsingin Tyttöjen Talo

Juhlat 4.12.2018

Helsingin Tyttöjen Talolla juhlitaan 4.12. Tyttöjen Taloa sekä Suomen itsenäisyyspäivää.

 

Tyttöjen Talo alkoi projektinomaisesti vuonna 1999 ja on siitä alkaen toiminut aktiivisesti tyttöjen ja nuorten naisten puolella. Juhlien teemana on lähestyvä 20-vuotissyntymäpäivä,  tyttöyden ja naiseuden voima sekä Tyttöjen Talon yhteisön sisältämä ja viljelemä sisarten viisaus. Juhlissa on esillä nuorten tekemiä taideteoksia, lyhyttanssielokuvia ja esityksiä jotka ovat syntyneet Sisarsisua! -hankkeen aikana. Sisarsisua! -hanketta tukee Museovirasto ja allekirjoittanut toimii sen vastaavana ohjaajana.

Vieraana ja puhujana juhlissa on myös Tyttöjen Talon suojelija presidentti Tarja Halonen. Halonen on toiminut Tyttöjen Talon suojelijana sen perustamisvuodesta alkaen.

Juhlamme ovat 4.12. klo 15-19 Helsingin Tyttöjen Talolla (Hämeentie 13A, 4.krs). Tyttöjen Talolle ovat tervetulleita kaikki tytöksi ja naiseksi identifioituvat, tai tyttöyttä tai naiseutta itsessään pohtivat 10 – 29-vuotiaat. Tyttöjen Talo tarjoaa sekä avointa toimintaa että suunnitelmallista tukea turvallisessa ja viihtyisässä ympäristössä. Tyttöjen Talon toiminta on ammatillisesti ohjattua, sekä sukupuoli- ja kulttuurisensitiivistä.

Ohjaajana ja hankevastaavana toimii Tyttöjen Talon yhteisötaiteilija Pauliina Aladin.

 

SisarSisua! on mukana kansainvälisessä ”Eurooppalainen kulttuuriperintövuosi” -hankkeessa:

www.kulttuuriperintomme.fi

www.kulttuuriperintovuosi2018.fi

 

Instagram: Tyttöjen Talo 20 vuotta

 

Seuraa hashtageja

#sisarsisua

#tyttöjentalohelsinki

#tyttöjentalonyhteisötaiteilija

#tyttöjentalo20vuotta

#kulttuuriympäristöpäivät

#EHDs

#EuropeForCulture