Helsingin Tyttöjen Talo

Pop In-seksuaalineuvonnan vastaanotto, Seksuaalineuvonta ja kasvatus

SEKSUAALINEUVONTA- JA KASVATUS

POP-IN SEKSUAALINEUVONTA

Pop In -seksuaalineuvontavastaanotto on tytöille ja nuorille naisille (10–28-v) tarkoitettu maksuton palvelu, jossa teemana on seksuaalisuus ja siihen liittyvät kysymykset. Vastaanotolle voi tulla aikaa varaamatta, palvelu on luottamuksellista ja halutessasi voit asioida nimettömästi. Mikäli sinulla on huoli raskaudesta, epäily seksitautitartunnasta, sukupuoliin liittyvää pohdintaa, parisuhteeseen, seurusteluun, kuukautisiin tai ehkäisyyn liittyviä kysymyksiä, pyrimme auttamaan sinua ja löytämään vastauksia. Voit saada apua pohdintoihin neuvontavastaanotolta.

Seksuaaliväkivalta, hyväksikäyttö, häirintä tai muu kaltoinkohtelu vaatii aina keskustelua. Pop In-vastaanotolla on aina seksuaaliterveyden ammattilainen, jonka kanssa voi koetun väkivallan ottaa puheeksi. Vastaamme ja keskustelemme asioista lähtökohtana seksuaaliset oikeudet, jotka kuuluvat myös nuorille. Vastaanotolla on mahdollisuus myös klamydia- ja tippuritestiin, jälkiehkäisyyn, raskaustestiin sekä saada kondomeja.

Syyskaudella 2022 Pop In- vastaanotto torstaisin klo 15.00-17.00 tai ajanvarauksella 8.9.2022 alkaen. (Ennen juhannusta sekä 16.8. - 7.9. ajanvarauksella Heidi Simola 0400877442)

Seksuaalineuvontavastaanotto voi tulla myös luoksenne. Projektirahoituksen myötä on mahdollisuus tulla esimerkiksi oppilaitokseen, nuorisotalolle, tapahtumiin tai nuorten/nuorten aikuisten ryhmätapaamisiin.

SEKSUAALIKASVATUS

Tyttöjen Talo® tarjoaa nuorten ryhmille (tytöille 10–28-vuotta) mahdollisuutta osallistua maksuttomaan seksuaalikasvatukseen. Nuoren seksuaalioikeuksiin, tunteisiin, vuorovaikutukseen, läheisyyteen, omaan kehoon ja rajoihin, vapauteen ja vastuuseen syvennytään keskustellen sekä toiminnallisten menetelmien avulla. Ryhmät (n.60- 75 min) pidetään Tyttöjen Talon tiloissa tai ryhmän omissa tiloissa. Nuorilla on samalla mahdollisuus tutustua Tyttöjen Talon toimintaan sekä matalankynnyksiseen Pop In – seksuaalineuvontavastaanottoon sekä sen tarjoamiin palveluihin ja yksilölliseen tukeen.
Seksuaalisuuteen liittyviä asioita on tärkeää saada pohtia turvallisessa, sukupuolisensitiivisessä ilmapiirissä sekä pitää ryhmäkoot riittävän pieninä. (max 15 tyttöä/ryhmä) Otamme mielellämme etukäteen vastaan ryhmien tarpeista nousevia toiveita sisällön suhteen, jotta kohtaaminen vastaisi mahdollisimman hyvin nuorten tarpeita.

KOULUTUS JA KONSULTAATIO AMMATTILAISILLE

Nuorten parissa toimivien ammattilaisten, jotka haluavat lisätä osaamistaan seksuaalisuuteen liittyvissä kysymyksissä tai pohtia seksuaalisuuden kohtaamista työssään, on mahdollista saada työyhteisöönsä koulutusta ja konsultaatiota.

YHTEYSTIEDOT

Heidi Simola
Seksuaalineuvonta ja -kasvatus
Projektivastaava
0400 877 442
heidi.simola@tyttojentalo.fi