Helsingin Tyttöjen Talo

Seksuaaliväkivaltatyö

SEKSUAALIVÄKIVALTATYÖ

Tyttöjen Talon ja Poikien Talon seksuaaliväkivaltatyö

Seksuaaliväkivallasta voi toipua. Autamme sinua ammatillisesti, luottamuksella ja rajojasi kunnioittaen yhdessä tekemäämme sopimukseen perustuen.

Tarjoamme ammatillisesti ohjattua vertaistukea ja yksilötukea 13–28- vuotiaille seksuaaliväkivaltaa kokeneille nuorille. Tuemme ja annamme neuvontaa myös seksuaaliväkivaltaa kokeneiden nuorten vanhemmille ja nuorten parissa työskenteleville.

Tarjoamamme tuki on yksilö- ja ryhmämuotoista ja toteutuu kanssasi tehdyn yhteistyösopimuksen mukaisesti.

 

Yhteydenotot seksuaaliväkivaltatyöhön
Seksuaaliväkivaltatyön päivystyspuhelin, p. 050 3211 345

Päivystys on auki torstaisin klo 11.30–12.30. Mikäli emme pääse heti vastaamaan, soitamme sinulle takaisin mahdollisimman pian. Muina aikoina jätä viesti niin otamme sinuun yhteyttä. Voit ottaa meihin yhteyttä myös sähköpostitse seksuaalivakivaltatyo@loistosetlementti.fijonka kautta voit jättää meille yhteydenottopyynnön. Sinun ei tarvitse tässä vaiheessa kertoa viestissäsi tarkemmin tilanteestasi, vaan keskustelemme kanssasi tarkemmin tietoturvallisesti ja yksityisyytesi huomioiden alkuhaastattelussa. 

 

Asiakkuus seksuaaliväkivaltatyössä

Haastattelemme kaikki tukemme piiriin hakeutuvat nuoret ennen asiakkuuden alkamista. Haastattelun avulla selvitämme, millaista tukea tarvitset juuri tällä hetkellä ja ohjaamme ja neuvomme sinut tarvittaessa  myös muiden palveluiden piiriin. Työskentely Tyttöjen Talon ja Poikien Talon seksuaaliväkivaltatyössä aloitetaan Tietoa, tukea ja toivoa -ryhmässä, joka muodostuu viidestä teemallisesta ryhmätapaamisesta. Ryhmässä opit ymmärtämään kokemiasi väkivallan seurauksia itsessäsi paremmin ja saat työkaluja näiden tuntemusten kanssa pärjäämiseen. Ryhmän jälkeen työskentelyä jatketaan tarvittaessa yksilöllisesti sopimuksen mukaan, esimerkiksi 1–5 kertaa. Yksilötyön piirissä olevilla asiakkailla on mahdollisuus osallistua kulloinkin tarjolla olevaan toiminnalliseen tai vuorovaikutteiseen vertaisryhmätoimintaan. 

Asiointi seksuaaliväkivaltatyössä on maksutonta ja vapaaehtoista.

 

ESITEMATERIAALIT

NUOREN SEKSUAALIVÄKIVALTAA KOKENEEN KOHTAAMINEN JA AUTTAMINEN
Opas nuorten kanssa työskenteleville

KUN OLET KOKENUT SEKSUAALIVÄKIVALTAA
Opas nuorille

KUN NUORI KOKEE SEKSUAALIVÄKIVALTAA
Opas vanhemmille ja huoltajille