Helsingin Tyttöjen Talo

Tyttöjen Talon kevätinfo 2021, päivittyvä

Tervehdys Helsingin Tyttöjen Talolta ja hyvää uutta vuotta 2021!

Kevätkautemme on käynnissä 18.1. – 25.5.21 (viikolla 8 eli talvilomaviikolla järjestettävästä loma-ajan erityisohjelmasta tiedotamme erikseen somekanavillamme)

Kirjeeseen on koottu tietopaketti Tyttöjen Talon toiminnasta keväällä 2021.  Toivomme, että jaatte tämän kirjeen myös omille verkostoillenne, jotka ovat tekemisissä kävijäryhmämme kanssa. Tyttöjen Talo on kohtaamispaikka kaikille 10 – 29 -vuotiaille tytöille ja naisille sukupuolen moninaisuus huomioiden.

 

Kevätkausi 2021 käynnistyy poikkeusjärjestelyin. Noudatamme viranomaisohjeistuksia koronaan liittyvissä rajoituksissa, sekä suosituksissa ja ryhmätoiminnan osalta kausi käynnistyy aluksi etänä, katso kohta 4 muu ryhmätoiminta. Yksilötapaamisia ja yksittäisiä tutustumisaikoja voidaan mahdollisuuksien mukaan järjestää myös livenä Tyttöjen Talolla. Tyttöjen Talolla noudatetaan turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa. Tyttöjen Talon toiminnassa käytetään toistaiseksi kasvomaskeja ja suosittelemme maskin käyttöä myös matkalla, mikäli Talolle saapuu käyttäen julkisia kulkuvälineitä! Sairaana, oireisena tai tartunnalle altistuneena ei saa osallistua toimintaan.  Toivomme että pääsemme aloittamaan ryhmämuotoisen toiminnan livenä mahdollisimman pian.

 

Ilmoittautuminen mahdolliseen live- sekä etätoimintaan 1-7vrk ennen ryhmäkertaa viestillä numeroon 0509111370 tai somekanavissa yksityisviestillä (Facebook Tyttöjen Talo Helsinki  ja Instagram @tyttojentalohelsinki). Muissa asioissa yhteys työntekijöihin tai tyttojentalo@tyttojentalo.fi

 

  1. Tutustuminen toimintaan

 

Nuoret voivat tulla tutustumaan Tyttöjen Taloon joko yksin tai yhdessä aikuisen saattajan kanssa. Tutustuminen voidaan järjestää tilanteesta riippuen joko etäyhteyksillä tai Tyttöjen Talolla. Tutustumisiin varataan aika etukäteen, jotta tilat ja ohjaajat tulevat tutuksi, ja että kynnys uudelleen saapumiseen olisi mahdollisimman matala. Ajan voi varata sähköpostitse osoitteesta tyttojentalo@tyttojentalo.fi tai osoitteesta  https://tyttojentalo.fi/yhteystiedot/kysyttavaa-ja-vierailut 

 

  1. Avoimet ryhmät ja harrastustoiminta

 

Tyttöjen Talon kevätkauden avoin ryhmätoiminta käynnistyy, kun koronarajoitukset sallivat livenä tapahtuvan ryhmätoiminnan (kohdassa 4 muita etänä alkavia ryhmiä). Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan some-kanavillamme. Avoimet ryhmät ja harrasteet ovat ilmaisia (lukuun ottamatta kuntonyrkkeily, katso alla) ja niihin sitoudutaan yhdelle kerralle kerrallaan. Avoimeen ryhmään on vapaa pääsy läpi kauden. Paikat täytetään ilmoittautumis-/saapumisjärjestyksessä. Avoimet ryhmät ovat ohjattuja, ja niihin voi tulla joko yksin tai yhdessä kaverin kanssa.  

 

Avoimia ryhmiä kevätkaudella verkossa:

Kokkisryhmä zoomissa tiistaisin 19. ja 26.1. klo 15.30-17

Kädentaidotryhmä zoomissa tiistaisin 4 kertaa 9.3.-30.3. klo 18-19.30 

Etäjooga zoomissa 5 kertaa 18.2.-18.3. klo 16.30- 17.45 

Yhteisöillan työpajat zoomissa klo 18-19.30 vaihtuvin teemoin.

Pop in vastaantotto ajanvarauksella : Heidi p.0400877442

Lisäksi yksittäiviä työpajoja ja teemailtoja, niistä lisätietoja somekanavilamme .Toimintaa ja yksilötapaamisia on mahdollista järjestää myös verkossa, yksilötapaamisia  ja tutustumiskäyntejä myös kasvotusten talolla.

Avoin toiminta ja ryhmät käynnistyvät rajatulla osallistujamäärällä ja ennakkoilmoittautumisella koronatilanteen sen salliessa: 

MA klo 16-18 Kuvis

TI klo 15-18 Kokkis (ja avoin toiminta) 10-15- vuotiaille

TI klo 16.30-17.30 Kuntonyrkkeily I ja klo. 17.30-18.30 Kuntonyrkkeily II

TO klo 16.30-18.00 Rauhoittava Jooga

 

Kuntonyrkkeily tiistaisin toteutetaan yhteistyössä NYT-liikunnan/FunAction- toiminnan kanssa. Osallistumiseen tarvitaan liikuntapassi, jonka saa ostettua Helsingin kaupungin liikuntapalvelupisteistä (25€ kausi + 4€ pantti, passilla pääsee kaikille NYT-liikunnan tunneille ympäri Helsinkiä). Ensimmäisen kerran tunneille voi tulla kokeilemaan ilman passia. Lisätietoja www.nytliikunta.fi    

 

  1. Yhteisöillat

 

Yhteisöillat starttaavat alkuvuodesta etänä zoomissa erilaisten työpajojen merkeissä torstaisin klo 18 – 19. Työpajojen vaihtuvat teemat ilmoitetaan some- kanavillamme. Toimintaan voi osallistua yhdeksi kerraksi kerrallaan tai halutessaan vaikka kaikkiin toimintakertoihin.

 

Sitten kun livetapaamiset ovat jälleen mahdollisia, yhteisöiltojen rakenne on seuraava:

 

Yhteisöillat torstaisin klo 16 – 20: klo 16 – 18 yhteistä ruuan valmistusta ja syömistä sekä vapaampaa yhdessä olemista. Klo 18 – 20 vaihtuvat yhteisöiltojen teemat ja niiden käsittely toiminnallisesti, luovasti ja keskustellen kävijöiden toiveet sekä tarpeet huomioiden.

 

  1. Muu ryhmätoiminta

 

Vuorovaikutteinen ryhmätoiminta on Tyttöjen Talon keskeinen toimintamuoto ja nämä alla olevat ryhmät pyritään käynnistämään mahdollisuuksien mukaan myös etänä. Ryhmissä käytetään keskustelun lisäksi erilaisia toiminnallisia menetelmiä, kuten kuvallista ilmaisua, draamaa ja kirjoittamista. Ilmoittautumiset ja lisäinfot tyttojentalo@tyttojentalo.fi

 

Muu ryhmätoiminta kevätkaudella:

 

MA klo 10.00 - 12.30 Maanantai Mood (ryhmä yli 17 – vuotiaille, jotka kaipaavat rytmiä arkeen)

MA klo 17.30 - 19.30 Luova uniryhmä (1.2 alkaen ryhmä kokoontuu joka toinen viikko)

TI klo 18 – 20 Keijun varjo (yli 15- vuotiaille, jotka kaipaavat tukea oman aggression ja tunteiden hallinnan, sekä oman mahdollisen väkivaltaisuuden käsittelyyn, käynnistyy maalis-huhtikuussa)

KE klo 16.30 - 18.30 Sateenkaariryhmä (alle 18- vuotiaille, yhdessäoloa ja mielekästä tekemistä LGBTIQ+ nuorille)

 

Lisäksi suunnitteilla esimerkiksi lyhyitä mielen hyvinvointiin, keho- ja ruokasuhteeseen, yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja kaupunkiaktivismiin keskittyviä ryhmiä, sekä muita retkiä, tapahtumia ja työpajoja. Näistä, sekä muista alkavista ryhmistä ja toiminnasta, joissa on tilaa, tiedotetaan Tyttöjen Talon nettisivuilla ja somekanavissamme. Lisäksi ryhmiä on mahdollista järjestää jalkautuen Helsingin eri alueilla tarpeen mukaan mm. koulupäivän aikana toteutuva ryhmätoiminta tai vapaa-ajan toiminta.

 

  1. Seksuaaliterveystyö ja Pop In – seksuaalineuvonta päivystys

 

Seksuaaliterveystyö on nyt poikkeusaikana pääsääntöisesti toimintaa etäyhteyksin. Pop In- seksuaalineuvonta päivystys toimii ajanvarauksen kautta etäyhteyksin, samoin suunnitelmallinen seksuaalineuvonta. Mikäli Pop In- aiheena raskaustesti, jälkiehkäisy tai klamydia/tippuri testi sovitaan mahdollisimman turvallinen kasvokkain tapaaminen.  Ajan voi varata 0400877442, Heidi Simola tai heidi.simola@tyttojentalo.fi

 

Nuorten ryhmiin tai koululuokkiin voi pyytää seksuaalisuus teemaista ryhmätapaamista etänä tai paikan päällä ryhmän omassa ympäristössä. Yhteystiedot samoin kuin edellä. Tarpeiden mukaan tapaamiset yhteistyössä Poikien Talon seksuaaliterveystyön kanssa.

 

  1. Seksuaaliväkivaltatyö 

 

Seksuaaliväkivaltatyö on tällä hetkellä ruuhkautunut. Jonotusajan ollessa pitkä, emme tällä hetkellä vastaanota uusia asiakasohjauksia. Ilmoitamme nettisivuillamme kevään 2021 aikana, kun voimme vastaanottaa uusia asiakkaita.

 

Aina voi kuitenkin olla yhteydessä osoitteeseen seksuaalivakivaltatyo@loistosetlementti.fi

 

Seksuaaliväkivaltatyö Helsingin Tyttöjen Talolla on tukevaa, vakauttavaa ja ohjaavaa yksilö- ja ryhmämuotoista tukea 13 – 29 vuotiaille, jotka ovat kokeneet eri muotoista seksuaaliväkivaltaa. Tyttöjen Talon väkivaltatyössä on mahdollisuus maksuttomaan ja luottamukselliseen yksilötukeen ja ammatillisesti ohjattuun vertaisryhmätoimintaan. 

 

 

  1. Tyttöjen Talon työntekijöiden yhteystiedot

 

tyttojentalo@tyttojentalo.fi

Facebook Tyttöjen Talo Helsinki 

Instagram @tyttojentalohelsinki

 

NINA MESIÄINEN

nina.mesiainen@tyttojentalo.fi

040 506 5938

 

SAANA HANNONEN

saana.hannonen@tyttojentalo.fi

050 331 9173

 

LEILA HELLMAN-ERONEN

leila.hellman-eronen@tyttojentalo.fi

040 1988208

 

ANNIINA VÄISÄNEN

anniina.vaisanen@tyttojentalo.fi

0503506466