Perustoiminta; avoin kahvio ja ryhmät

Hei sinä 10-28 –vuotias tyttö tai nuori nainen, tervetuloa Tyttöjen Talolle!

Tule sellaisena, kuin olet.Tyttöjen Talo tarjoaa sinulle aktiivista tekemistä, syvällisiä pohdintoja ja rentouttavaa oleilua sekä eri ikäisten ja erilaisten tyttöjen ja nuorten naisten seuraa yhteisöllisessä ilmapiirissä.

Jo ovella sinut otetaan vastaan lämpimästi ja arvostaen. Tyttöjen Talolla kunnioitamme toinen toisiamme!

Nauti kahvion tarjonnasta ja rennosta, valoisasta tunnelmasta. Tarjolla on lautapelejä, luettavana on lehtiä ja kirjoja ja juttuseuraksi löytyy aina tarvittaessa aikuinen nainen, sillä Tyttöjen Talon avoimissa illoissa on läsnä aikuisia sinua varten.  Tyttöjen Talon ohjaajat auttavat sinua mielellään kysymyksissäsi ja tarjoavat keskusteluapua tarvitessasi. Iltoja kanssasi viettävät myös talon vapaaehtoistyöntekijät; Isosiskot.

Yhdessä muiden kanssa voi Tyttöjen Talon Talotoimikunnassa ideoida sisustusta, toimintaa, tapahtumia, kierrätystä, haaveilla ja unelmoida ja tehdä yhdessä tuumista totta.

Voit viettää iltapäivääsi myös avoimissa ryhmissä (esim kokkausta, taiteilua, laulua ja musaa) tai harrastaa viikoittain sinulle mielekästä liikunnallista harrastusta (tanssia, joogaa tai kuntonyrkkeilyä)!

Tyttöjen Talon  on auki ma, ti ja to klo 15-19. Ryhmiä myös keskiviikkoisin  ja toisinaan myös viikonlopputapahtumia järjestetään.

 

KESÄTOIMINTA 2017

Kaikkiin kesän toimintoihin sitova ilmoittautuminen viikkoa ennen tyttojentalo@tyttojentalo.fi tai suoraan ohjaajille. Kesä- ja elokuun toiminnot (nuorten pridea lukuunottamatta) toteutetaan, mikäli ilmoittautuneita on vähintään 5. Jäljellä olevia paikkoja voi kysellä vielä ilmoittautumisajan jälkeen.

KESÄKUU

1.-19.6.  Maanantaisin klo 15 - 17 Pop-in seksuaalineuvonta vastaanotto 

6. - 8.6. klo 11-17  Osallistava liikunta- ja teatteri päiväleiri YLI 15V.

7.6. klo 16 - 19  Hemmotteluilta

12.6. klo 12 - 16  helsinki-päivän retki, lähtö talolta

14. - 15.6. klo 12 - 15  Katutaidetyöpaja yli 15v.

14. - 15.6.  klo 15-13  Yö talolla 10 - 14v.

20.6. Sosiaalista sirkustelua

21.6. klo 12 - 16  Juhannuspiknik kalliolan kesäkodilla

26.6. KLO 16 - 19  Leffa+ iltapala

27. - 29.6.  Tyttöjen Talo mukana Helsinki Priden nuorten pride-tapahtumassa (Ei tarvitse ilmoittautua, paikka vahvistuu myöhemmin)

29. - 30.6. KLO 16 - 12 Yö talolla yli 18v.

HEINÄ- ja ELOKUU

4. - 27.7. ti ja to  klo 12 - 18 Tyttöjen TaLO muuttaa Kalliolan Kesäkodille Laajasaloon. Kesäistä toimintaa ja rentoa oleilua tiistaisin ja torstaisin yhdessä Kalliolan Nuorten muiden toimijoiden kanssa.

8.7. klo 13 - 22 Kalliola Rock, Alppipuisto

Vko 32   Yö Talolla 15 - 17 V.  (Pvm ja kellonaika tarkentuu myöhemmin)

 

AVOIMET- JA HARRASTUSRYHMÄT SEKÄ KURSSIT
Avoimet ryhmät ovat maksuttomia. Harrastusryhmät maksavat  40 € / lukukausi, niitä voit käydä kokeilemassa kerran maksutta. Avoimiin- ja harrastusryhmiin voit aina tulla ilman ennakkoilmoittautumista. Uutena ryhmämuotona on kurssit, joiden maksu on 30 €. Katso lisää avoimet ryhmät ja harrastusryhmät listalta!

VUOROVAIKUTTEISET TYTTÖRYHMÄT
Vuorovaikutteiseen tyttöryhmään pääset mukaan ilmoittautumalla Tyttöjen Talon ohjaajille. Tyttöryhmät ovat Tyttöjen Talon keskeisin toimintamuoto. Ryhmissä sinulla on mahdollisuus oppia kuuntelemaan ja kunnioittamaan itseäsi ja muita, tutkia omaa elämääsi ja jutella sinulle merkittävistä asioista luottamuksellisesti ja turvallisesti. Ohjaajana toimii aina aikuinen nainen. Ryhmässä tapaatte yhdessä 4-8 samanikäisen tytön /nuoren naisen kanssa säännöllisesti. Tyttöjen Talon työntekijät perustavat tyttöryhmät yksittäisten tyttöjen, tyttöporukoiden, koulujen ja muiden yhteistyökumppaneiden toiveiden pohjalta eri ikäisille tytöille ja nuorille naisille. Tytöt ryhmissä suunnittelevat itse toimintaansa ja sitoutuvat siihen.
Ryhmätoiveista ja tarpeesta ja halusta osallistua ryhmään voi kertoa Tyttöjen Talon työntekijöille. Ryhmiä perustetaan myös tietyn erityisteeman ympärille; esim. ryhmät seksuaalista väkivaltaa kohdanneille tytöille, ryhmät nuorille odottaville äideille ja nuorille äideille vauvoineen sekä monikulttuuriset tyttöryhmät.

YKSILÖTYÖ
Voit pyytää Tyttöjen Talon ohjaajilta kahdenkeskisiä keskusteluaikoja, kun sinulla on tarvetta jutella luotettavan aikuisen naisen kanssa mieltäsi askarruttavista ja ilahduttavista asioista. Keskustelujen tarkoitus on tukea ja rohkaista sinua kuuntelemaan ja kunnioittamaan itseäsi ja luottamaan omiin voimavaroihisi. Tarvittaessa saat ohjausta sinulle sopivan tuen piiriin Tyttöjen Talon muihin toimintamuotoihin tai muualle. Sovi keskusteluaika työntekijän kanssa.