Helsingin Tyttöjen Talo

Avoin kahvila ja yhteisötoiminta

Tule sellaisena, kuin olet. Tyttöjen Talolle ovat tervetulleita kaikki tytöksi ja naiseksi identifioituvat, tai tyttöyttä tai naiseutta itsessään pohtivat 10 – 28-vuotiaat. Tyttöjen Talon avoin kahvila tarjoaa sinulle aktiivista tekemistä, syvällisiä pohdintoja ja rentouttavaa oleilua sekä eri ikäisten ja erilaisten tyttöjen ja nuorten naisten seuraa yhteisöllisessä ilmapiirissä. Avoimissa kahvilailloissa on aina läsnä sinua varten aikuisia ohjaajia, vapaaehtoisia (eli isosiskoja) ja usein myös opiskelijoita tai harjoittelijoita. Tyttöjen Talon ohjaajat auttavat sinua mielellään kysymyksissäsi ja tarjoavat keskusteluapua ja yksilötukea tarvitessasi.

Avoin kahvila tarjoaa sinulle turvallisen ja viihtyisän paikan yhdessäoloon ja yhdessä tekemiseen. Jo ovella sinut otetaan vastaan lämpimästi ja arvostaen. Tyttöjen Talolla kunnioitamme toinen toisiamme! Iltapäivän ja illan aikana voit liittyä mukaan pelaamaan lautapeleja, lueskella lehtiä ja kirjoja, sekä tavata muita tyttöjä. Kahviosta voit ostaa käteisellä pientä välipalaa, teetä, kahvia tai kaakaota. Halutessasi kahvilassa voi nauttia myös omia eväitä.  Voit viettää iltapäivääsi myös avoimissa ryhmissä (esim kokkausta, kuvataiteita) tai harrastaa sinulle mielekästä liikunnallista harrastusta (esim. tanssia ja joogaa. Osa liikuntatarjonnasta toteutetaan yhdessä NYT-liikunnan kanssa)

Järjestämme erilaisia teemailtoja, joten jos mielessäsi on jokin ajatus tai toive yhteisestä tekemisestä tai teemasta, voit ottaa meihin yhteyttä tai vinkata toiveestasi työntekijälle käydessäsi talolla. Lisäksi Tyttöjen Talolla on monta kertaa vuodessa syytä juhlaan! Vietämme perinteisesti naistenpäivää 8.3., kansainvälistä tyttöjenpäivää 11.10. sekä kevät- ja joulujuhlia. Juhlat ovat avoimia myös äideille, kummitädeille ja muille läheisille.

Teemailloista, tapahtumista, poikkeusaukioloajoista ilmoitetaan myös Tyttöjen Talon facebook- ja instagram-tileillä.
(Instagram: @tyttojentalohelsinki Facebook: Helsingin Tyttöjen Talo)

 

Työntekijät

Nina Mesiäinen
Vastaava ohjaaja
nina.mesiainen@tyttojentalo.fi
Puh: 040 506 5938

Saana Hannonen
Ohjaaja, kulttuurisensitiivisen tyttötyön vastaava ohjaaja
saana.hannonen@tyttojentalo.fi
Puh: 050 331 9173

Anniina Väisänen
Jalkautuva kulttuurisensitiivinen tyttötyö, Ohjaaja
anniina.vaisanen@tyttojentalo.fi
Puh: 050 3506466

Titta Salminen
Ohjaaja
titta.salminen@tyttojentalo.fi

Janina Kokkonen
Ohjaaja
janina.kokkonen@tyttojentalo.fi

 

Avoimet ryhmät, harrasteryhmät ja kurssit

Avoimet ryhmät ovat ilmaisia ja niihin sitoudutaan yhdelle kerralle kerrallaan. Avoimeen ryhmään on vapaa pääsy läpi kauden eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen – riittää, että olet ajoissa paikalla! Avoimet ryhmät ovat ohjattuja, ja niihin voit tulla joko yksin tai yhdessä kaverin kanssa. Kaikissa tapauksissa sinut otetaan lämpimästi mukaan osaksi toimintaa!

Avoimissa ryhmissä pääset tutustumaan mm. erilaisiin liikuntalajeihin, kuvataiteeseen, kädentaitoihin tai muihin luoviin menetelmiin sekä kokkaukseen. Lisäksi avoimia ryhmiä järjestetään eri teemojen tai toiminnan ympärille toiveiden ja mahdollisuuksien mukaan. Avoimet ryhmät on tarkoitettu kaikille 10 – 28 – vuotiaille kävijöillemme, ja sopivat vaikkei aiempaa kokemusta aiheesta olisi lainkaan. Osa avoimista ryhmistä toteutetaan yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. (Esim. NYT-liikunta)

Avoimet ryhmät ovat ilmaisia, ja niille sitoudutaan yhdelle kerralle kerrallaan. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. NYT-liikunta/Fun action tunneille tarvitset liikuntapassin. (25€/kausi + 4€ pantti) Lisätietoja www.nytliikunta.fi

Avoimien ryhmien lisäksi tarjoamme edullisia harrasteryhmiä, sekä kursseja. Tyttöjen Talolla järjestetään erilaisia ja eri pituisia kursseja ja työpajoja. Kurseille sitoudutaan koko ajalle ilmoittautumalla etukäteen ja maksamalla kurssimaksu (0 – 40€, ilmoitetaan erikseen) 

Alkavista avoimista ryhmistä, harrasteryhmistä ja kursseista ilmoitetaan myös Tyttöjen Talon facebook- ja instagram-sivuilla. (Instagram: @tyttojentalohelsinki Facebook: Helsingin Tyttöjen Talo)