Helsingin Tyttöjen Talo

Seksuaaliväkivaltatyö

Seksuaaliväkivaltatyö on tällä hetkellä ruuhkautunut. Jonotusajan ollessa pitkä, emme tällä hetkellä vastaanota uusia asiakasohjauksia. 

Seksuaaliväkivaltatyön chat on päättynyt. 

Päivitetty 18.12.2020.

 

Seksuaaliväkivaltatyö Helsingin Tyttöjen Talolla on tukevaa, vakauttavaa ja ohjaavaa apua 13 – 29-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille, jotka ovat kokeneet eri muotoista seksuaaliväkivaltaa. Seksuaaliväkivalta voi olla nimittelyä, häirintää tai altistamista seksiin ja seksuaaliseen toimintaan. Se voi olla painostamista tai väkivaltaista pakottamista. Se voi myös tapahtua netissä. Seksuaaliväkivalta ei välttämättä pidä sisällään fyysistä pahoinpitelyä, yhdyntää eikä jätä näkyviä merkkejä kehoon.

Voi olla vaikea määrittää, mitä itselle on tapahtunut. Olo voi olla likainen, epätoivoinen ja ahdistunut. Puhuminen asiasta voi olla hankalaa, mutta käsittelemättömänä seksuaaliväkivalta voi aiheuttaa pitkäaikaista haittaa ja siksi on hyvä käsitellä asiaa turvallisen ammattilaisen kanssa. Vaikeistakin kokemuksista on mahdollista selviytyä. Älä jää yksin kokemuksiesi kanssa!

Tyttöjen Talon seksuaaliväkivaltatyössä on mahdollisuus ammatilliseen, maksuttomaan ja luottamukselliseen yksilötukeen ja ammatillisesti ohjattuun vertaisryhmätoimintaan.

 

Yhteydenotot seksuaaliväkivaltatyöhön
HUOM. Päivystyspuhelin on suljettu ja työntekijät lomailevat 18.12.2020 - 11.1.2021.

Seksuaaliväkivaltatyön päivystyspuhelin, p. 050 3211 345, on auki torstaisin klo 11.30-12.30. Mikäli emme pääse heti vastaamaan, soitamme takaisin mahdollisimman pian. Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostitse osoitteella seksuaalivakivaltatyo@loistosetlementti.fi . Toivomme uudet asiakasyhteydenotot ensisijaisesti näillä yhteystiedoilla.


Esitemateriaalit

NUOREN SEKSUAALIVÄKIVALTAA KOKENEEN KOHTAAMINEN JA AUTTAMINEN
Opas nuorten kanssa työskenteleville

KUN OLET KOKENUT SEKSUAALIVÄKIVALTAA
Opas nuorille

KUN NUORI KOKEE SEKSUAALIVÄKIVALTAA
Opas vanhemmille ja huoltajille

Työntekijät

Jonna Saxberg, seksuaaliväkivaltatyöntekijä
Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS)
jonna.saxberg@tyttojentalo.fi 

Pia Tuovinen, seksuaaliväkivaltatyöntekijä
Seksuaaliterapeutti
pia.tuovinen@tyttojentalo.fi 

Elina Hietala, seksuaaliväkivaltatyöntekijä
elina.hietala@tyttojentalo.fi