Helsingin Tyttöjen Talo

Seksuaaliväkivaltatyö

Seksuaaliväkivaltatyö Helsingin Tyttöjen Talolla on tukevaa, vakauttavaa ja ohjaavaa apua 13 – 29-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille, jotka ovat kokeneet eri muotoista seksuaaliväkivaltaa. Seksuaaliväkivalta voi olla nimittelyä, häirintää tai altistamista seksiin ja seksuaaliseen toimintaan. Se voi olla painostamista tai väkivaltaista pakottamista. Se voi myös tapahtua netissä. Seksuaaliväkivalta ei välttämättä pidä sisällään fyysistä pahoinpitelyä, yhdyntää eikä jätä näkyviä merkkejä kehoon.

Voi olla vaikea määrittää, mitä itselle on tapahtunut. Olo voi olla likainen, epätoivoinen ja ahdistunut. Puhuminen asiasta voi olla hankalaa, mutta käsittelemättömänä seksuaaliväkivalta voi aiheuttaa pitkäaikaista haittaa ja siksi on hyvä käsitellä asiaa turvallisen ammattilaisen kanssa. Vaikeistakin kokemuksista on mahdollista selviytyä. Älä jää yksin kokemuksiesi kanssa!

Tyttöjen Talon väkivaltatyössä on mahdollisuus maksuttomaan ja luottamukselliseen yksilötukeen ja ammatillisesti ohjattuun vertaisryhmätoimintaan.

Ajan tapaamiseen voit varata vastaavalta ohjaajalta (numerosta 041 526 4685 Kristiina Hannila) tai sähköpostitse (kristiina.hannila@tyttojentalo.fi)

Esitemateriaalit

NUOREN SEKSUAALIVÄKIVALTAA KOKENEEN KOHTAAMINEN JA AUTTAMINEN
Opas nuorten kanssa työskenteleville

KUN OLET KOKENUT SEKSUAALIVÄKIVALTAA
Opas nuorille

KUN NUORI KOKEE SEKSUAALIVÄKIVALTAA
Opas vanhemmille ja huoltajille

Työntekijät

Kristiina Hannila, vastaava ohjaaja
Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS)
041 526 4685
kristiina.hannila@tyttojentalo.fi

Leena Thesleff, ohjaaja
Seksuaaliterapeutti
leena.thesleff@tyttojentalo.fi

Laura Maatraiva, ohjaaja
Psykiatrinen sairaanhoitaja, seksuaalineuvoja
laura.maatraiva@tyttojentalo.fi

Pia Tuovinen, ohjaaja
Seksuaaliterapeutti
pia.tuovinen@tyttojentalo.fi 

Anette Malinen, ohjaaja
Seksuaalineuvoja
anette.malinen@tyttojentalo.fi