Helsingin Tyttöjen Talo

Seksuaaliväkivaltatyö

Seksuaaliväkivaltatyö Helsingin Tyttöjen Talolla on tukevaa, vakauttavaa ja ohjaavaa apua 13 – 29-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille, jotka ovat kokeneet eri muotoista seksuaaliväkivaltaa. Seksuaaliväkivalta voi olla nimittelyä, häirintää tai altistamista seksiin ja seksuaaliseen toimintaan. Se voi olla painostamista tai väkivaltaista pakottamista. Se voi myös tapahtua netissä. Seksuaaliväkivalta ei välttämättä pidä sisällään fyysistä pahoinpitelyä, yhdyntää eikä jätä näkyviä merkkejä kehoon.

Voi olla vaikea määrittää, mitä itselle on tapahtunut. Olo voi olla likainen, epätoivoinen ja ahdistunut. Puhuminen asiasta voi olla hankalaa, mutta käsittelemättömänä seksuaaliväkivalta voi aiheuttaa pitkäaikaista haittaa ja siksi on hyvä käsitellä asiaa turvallisen ammattilaisen kanssa. Vaikeistakin kokemuksista on mahdollista selviytyä. Älä jää yksin kokemuksiesi kanssa!

Tyttöjen Talon väkivaltatyössä on mahdollisuus maksuttomaan ja luottamukselliseen yksilötukeen ja ammatillisesti ohjattuun vertaisryhmätoimintaan.

Ajan tapaamiseen voit varata soittamalla tai sähköpostilla.

Huom.
Seksuaaliväkivaltatyö on tällä hetkellä ruuhkautunut  ja uudet asiakkaat ohjataan jonottamaan vapautuvia asiakasaikoja. Jonotusaika on arviolta useita kuukausia. Pop In -vastaanotto on käytettävissä ilman ajanvarausta Helsingin Tyttöjen Talolla ma ja to klo 15 - 17 ja Espoon Tyttöjen Talolla ke klo 15 - 17. Pop in -vastaanotolta voi myös ohjautua jonoon odottamaan säännöllisten tapaamisten alkamista. 


Esitemateriaalit

NUOREN SEKSUAALIVÄKIVALTAA KOKENEEN KOHTAAMINEN JA AUTTAMINEN
Opas nuorten kanssa työskenteleville

KUN OLET KOKENUT SEKSUAALIVÄKIVALTAA
Opas nuorille

KUN NUORI KOKEE SEKSUAALIVÄKIVALTAA
Opas vanhemmille ja huoltajille

Työntekijät

Jonna Saxberg, seksuaaliväkivaltatyöntekijä
Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS)
jonna.saxberg@tyttojentalo.fi 
p. 050 465 1850

Pia Tuovinen, seksuaaliväkivaltatyöntekijä
Seksuaaliterapeutti
pia.tuovinen@tyttojentalo.fi 
p. 050 352 2635

Anette Malinen, seksuaaliväkivaltatyöntekijä
Seksuaalineuvoja
anette.malinen@tyttojentalo.fi 
(Opintovapaalla 12/2019 - 5/2020)

Veera Leppänen, seksuaaliväkivaltatyöntekijä
Seksuaaliterapeutti
veera.leppanen@tyttojentalo.fi