Helsingin Tyttöjen Talo

Vapaaehtoistoiminta

Tyttöjen Talon sukupuoli- ja kulttuurisensitiivinen vapaaehtoistoiminta on vuodesta 2007 lähtien ollut tärkeä osa Tyttöjen Talon toimintaa. Vapaaehtoisiksi hakeutuville aikuisille naisille tarjotaan mahdollisuus liittyä Tyttöjen Talon yhteisöön ja hyödyntää läsnäoloaan ja taitojaan tukea tarvitsevien tyttöjen ja nuorten naisten hyväksi.  Vapaaehtoisemme ovat moninainen joukko eri ikäisiä, näköisiä ja taustaisia naisia, jotka toimivat tytöille ja nuorille naisille tukena ja roolimallina. Vapaaehtoiset tuovat läsnäolollaan oman kokemuksensa naiseksi kasvusta ja naisena olemisesta tyttöjen tueksi ammattilaisten rinnalle. Vapaaehtoiset voivat toimia viikoittain juttuseurana, lautapelikaverina, auttaa läksyissä tai ohjata kädentaitoja, liikuntaa tai vaikka pyörän korjausta. Myös hiljaisella yhdessäololla on tärkeä paikkansa toiminnassa. Vapaaehtoiset ovat toteuttamaan kanssamme työpajoja, teemapäiviä ja tapahtumia. Vapaaehtoisille tarjotaan lisäksi tukea, lisäkoulutuksia, ohjausta ja yhteisiä illanviettoja.

Koulutamme vuoden 2020 alusta yli 25-vuotiaita naisia vapaaehtoisiksi isosiskoiksi avoimiin iltoihin, harrasteryhmiin, tapahtumiin ja muuhun Tyttöjen Talon avoimeen toimintaan. Koulutuksia on noin kerran vuodessa. Voit hakea mukaan Tyttöjen Talon vapaaehtoistoimintaan oheisella lomakkeella, mikäli toimiminen vapaaehtoisena kiinnostaa ja voit sitoutua toimintaan vähintään vuodeksi. Jos koulutusajankohtaan on ilmoittauminen jo päättynyt, otamme yhteystietosi talteen ja ilmoitamme tulevista koulutuksista.

Kevään 2020 koulutus järjestetään lauantaina 7.3.  klo 10-15 ja maanantaina 9.3. illalla. Koulutus  on Loisto setlementti ryn yhteisesti järjestämä. Koulutukseen voi hakea täytämällä alla olevan lomakkeen. Sen ajoissa lähettäneet saavat kutusun haastatteluun, joka pidetään ennen koulutusta.   

Leila Hellman-Eronen
Ohjaaja, 
Vapaaehtoistoiminnasta vastaava ohjaaja
leila.hellman-eronen@tyttojentalo.fi
Puh: 040 1988 208

Hakemus vapaaehtoiseksi