Helsingin Tyttöjen Talo

Vapaaehtoistoiminta

Tyttöjen Talon sukupuoli- ja kulttuurisensitiivinen vapaaehtoistoiminta on vuodesta 2007 lähtien ollut tärkeä osa Tyttöjen Talon toimintaa. Vapaaehtoisiksi hakeutuville aikuisille naisille tarjotaan mahdollisuus liittyä Tyttöjen Talon yhteisöön ja hyödyntää läsnäoloaan ja taitojaan tukea tarvitsevien tyttöjen ja nuorten naisten hyväksi.  Vapaaehtoisemme ovat moninainen joukko eri ikäisiä, näköisiä ja taustaisia naisia, jotka toimivat tytöille ja nuorille naisille tukena ja roolimallina. Vapaaehtoiset tuovat läsnäolollaan oman kokemuksensa naiseksi kasvusta ja naisena olemisesta tyttöjen tueksi ammattilaisten rinnalle. Vapaaehtoiset voivat toimia viikoittain juttuseurana, lautapelikaverina, auttaa läksyissä tai ohjata kädentaitoja, liikuntaa tai vaikka pyörän korjausta. Myös hiljaisella yhdessäololla on tärkeä paikkansa toiminnassa. Vapaaehtoiset ovat toteuttamaan kanssamme työpajoja, teemapäiviä ja tapahtumia. Vapaaehtoisille tarjotaan lisäksi tukea, lisäkoulutuksia, ohjausta ja yhteisiä illanviettoja.

Koulutamme yli 20-vuotiaita naisia vapaaehtoisiksi isosiskoiksi avoimiin iltoihin, harrasteryhmiin, tapahtumiin ja muuhun Tyttöjen Talon avoimeen toimintaan. Koulutuksia on noin kerran vuodessa. Voit hakea mukaan Tyttöjen Talon vapaaehtoistoimintaan oheisella lomakkeella, mikäli toimiminen vapaaehtoisena kiinnostaa ja voit sitoutua toimintaan vähintään vuodeksi. Jos koulutusajankohtaan on ilmoittauminen jo päättynyt, otamme yhteystietosi talteen ja ilmoitamme tulevista koulutuksista.

Kevään 2019 avoimen toiminnan vapaaehtoiset on valittu, ja koulutus on käynnistynyt. Tällä hetkellä emme etsi uusia vapaaehtoisia. Mikäli olet tulevaisuudessa kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena Tyttöjen Talolla, voit täyttää lomakkeen ja otamme sinuun yhteyttä, kun kevään 2020 koulutuspäivät vahvistuvat.

Leila Hellman-Eronen
Ohjaaja, 
Vapaaehtoistoiminnasta vastaava ohjaaja
leila.hellman-eronen@tyttojentalo.fi
Puh: 040 1988 208

Hakemus vapaaehtoiseksi