Helsingin Tyttöjen Talo

Vuonna 2020 Tyttöjen Talo täyttää 20 vuotta

Sisarsisua kohta 20 vuotta


Vuonna 2020 Tyttöjen Talo täyttää 20 vuotta ja lähestyviä synttäreitä valmistellaan jo! Sisarsisua -hanke pureutui vuoden 2018 aikana suomalaisten naisten ja Tyttöjen Talon historiaan, naisten ja sisarten voimaan sekä Talon yhteisön kulttuuriperintöön. Hankkeen toiminnoissa kerättiin kuvia, tietoja, taideteoksia ja tekstejä tulevaa synttärijuhlaa juhlistamaan. Työpajoissa käytiin läpi Tyttöjen Talon ja Suomen naisten historiaa, tutkittiin naisesikuvia ja naisen voimaa sekä levitettiin Tyttöjen Talon yhteisön vaalimaa hyvyyttä ja siskojen sisua!

Kootusta aineistosta tehtiin näyttely, lyhyttanssielokuvia sekä tanssiesitys 4.12.2018 pidettyyn esitystaiteen tapahtumaan, Sisarsisua! –juhlaan.Tapahtuma kokosi ennätyksellisen määrän yleisöä ja tapahtumaa kunnioitti läsnäolollaan myös Tyttöjen Talon suojelija, presidentti Tarja Halonen.

 

 

Kuvat:

Photogram -työpajassa tehty juliste

Presidentti Tarja Halonen, Tyttöjen Talon kummitäti, Sisarsisua! -juhlissa 4.12.2018

Liikenaiset esiintymässä ITÄ 2018 -festivaalilla Itäkeskuksen kirjastossa 8.9.2018

Taidepiknikin taidemenu, Nuorten Pride 2018, 28.6. 

Siivet. Syyskaudella 2018 aloitettu yhteisötaideteos. Suunnittelu ja alkuperäinen sulka: Joanna Korpi. Väritys: koko Tyttöjen Talon yhteisö.

 

Onko sinulla kuvia ja muistoja Tyttöjen Talosta? Haluatko kertoa tarinan sisarsisusta? Ota yhteyttä kehen tahansa Tyttöjen Talon ohjaajaan tai lähetä sähköpostia pauliina.aladin(at)tyttojentalo.fi

 

Ohjaajana ja hankevastaavana toimi Tyttöjen Talon yhteisötaiteilija Pauliina Aladin. Projektin assistenttina toimi Iiris Walter.

Sisarsisua! toteutettiin Museoviraston yhteisöihin ja yhteisöjen kulttuuriperintöihin liittyvällä avustuksella.

Instagram: Tyttöjen Talo 20 vuotta / Sisarsisua

Seuraa hashtageja

#sisarsisua

#tyttöjentalohelsinki

#tyttöjentalonyhteisötaiteilija

#tyttöjentalo20vuotta