Helsingin Tyttöjen Talo

Tyttöjen Talo 20 vuotta

Vuonna 2020 Tyttöjen Talo täyttää 20 vuotta. Juhlavuoden aikana nostamme Tyttöjen Talon historiaan liittyviä teemoja näkyviin, teemme yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa, järjestämme työpajoja sekä juhlaseminaarin. Tapahtumista ja tulevista päivämääristä ilmoitetaan myöhemmin.

#tyttötällainen on Tyttöjen Talon 20-vuotisjuhlavuoden kampanja,jolla halutaan vahvistaa sukupuolisensitiivisen tyttötyön tukiverkostoa Suomessa. Pääsanoma on tyttöyden moninaisuudenarvostaminen, tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistäminen sekä sukupuolisensitiivisen tyttötyön merkityksen näkyväksi tekeminen. Juhlakampanjan tavoite on tuoda Tyttöjen Talo®-toimintaa esille erilaisten julkisten tapahtumien, työpajojen ja tempausten muodossa sekä sosiaalisessa mediassa. Juhlavuoden päätapahtumat ovat maaliskuun Naistenpäivän juhlat kaikillaTyttöjen Taloilla sekä syksyllä 2020 Helsingissä järjestettävä juhlaseminaari.

Lisätiedot:

Henna Kolehmainen, Tyttöjen Talon johtaja henna.kolehmainen@loistosetlementti.fi 0400 273046


UNELMAT  taiteilija Maria Punkkinen http://www.mariapunkkinen.com/ työstää näyttelysisältöä Tyttöjen Talon  20v. juhlavuoden kunniaksi. Teosta varten hän kerää aineistoa kaikenikäisiltä tytöiksi ja naisiksi itsensä määrittäviltä ja tyttöyttä itsesssään pohtivilta . Jokainen unelma on arvokas! Marian terveiset:

Tytöt! Naiset! Mummot, mammat, isoäidit! Tytöiksi itsensä mieltävät tai identiteettiänsä pohtivat! Pyydä mukaan siskot ja tädit, koko suku! Kerro minulle unelmasi – kaikkein järjettömimmät, suurimmat, pienimmät, vanhimmat, uusimmat, toteutuneet ja toteutumattomat. Kerro mistä haaveilit, kun olit polven korkuinen, kerro mistä haaveilit eilen. Kerro jotain! Kerro minulle tarina, jotain mikä liittyy unelmiin. Toivon, että jaksaisit istahtaa hetkeksi alas ja kirjoittaa pidemmänkin tarinan, mutta yksittäiset sanat ja lyhyet lauseetkin ovat erittäin tervetulleita. Teen näyttelysisältöä Tyttöjen Talo 20 vuotta-juhlavuodelle. Teosta varten kerään aineistoa liittyen unelmiin. Kaikki vastaukset ovat oikeita sekä yhtä arvokkaita ja tulevat vain minun käyttööni. Saatan kuitenkin lainata teokseen joitain sanoja tai lauseita/ajatuksia, mutta ilman että niitä on mahdollista liittää vastaajaan. Vastaajana pysyt anonyymina joka tapauksessa, ellet sitten itse halua kertoa kuka olet. 

Kysely on toteutettu Typeform-lomakkeella, jonka yksityisyyden suoja on korkea. Yksityisyyden suojasta voit lukea lisää täältä: https://admin.typeform.com/to/dwk6gt

Kaikkiin kysymyksiin ei ole pakollista vastata, mutta mielelläni kuulen useammankin unelman. Vastauksia toivon kaiken ikäisiltä tytöiltä – aina pienen pienistä elämän ensivuosiaan ihmettelevistä tytöistä aina yli 100-vuotiaisiin mummoihin. Tässä, tämän vallitsevan erikoisen tilanteen keskellä, on tämä myös oiva tilaisuus soittaa sinne suvun vanhimmille ja kysellä heidän unelmiaan tähän projektiin, ja muutenkin.  

Tätä projektia tukee Taiteen edistämiskeskus. #taiketukee

Maria Punkkinen (s. 1983, Luumäki) on Helsingissä keramiikan parissa työskentelevä muotoilija ja kuva-artesaani. Punkkisen työskentelyn lähtökohtia ovat ihmismieli ja sen kertomat tarinat, mielen pimeät labyrintit sekä epätäydellisyyden täydellisyys. Tällä hetkellä Punkkinen viimeistelee taiteen maisterin opintoja Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. 

Voit käydä unelmoimassa tämän linkin kautta: 

https://unelmia.typeform.com/to/sHIrMU