Helsingin Tyttöjen Talo

Vuonna 2020 Tyttöjen Talo täyttää 20 vuotta

Vuoden 1999 loppupuolella perustettiin Helsingin Tyttöjen Talo, esikuvanaan Tukholman Xist Tjej -forum. Virallisesti Helsingin Tyttöjen Talo syntyi vuonna 2000. Nuoren aikuisiän saavuttanut Tyttöjen Talo elää, kukoistaa ja vastaa edelleen ajassa nouseviin tarpeisiin.

Lähestyviä synttäreitä valmistellaan jo! Sisarsisua! -hankkeen toiminnoissa kerätään kuvia, tietoja, taideteoksia ja tekstejä tulevaa synttärijuhlaa juhlistamaan. Työpajoissa kerätään Tyttöjen Talon ja Suomen naisten historiaa, tutkitaan naisesikuvia ja naisen voimaa sekä levitetään Tyttöjen Talon yhteisön vaalimaa hyvyyttä ja siskojen sisua!

Toiminnot ja työpajat liikkuvat taiteiden eri alueilla, mukana on mm. kuvataidetta, valokuvausta, videotaidetta, tanssitaidetta ja kirjoittamista. Joka tiistai klo 15.00-17.00 Tyttöjen Talon salissa on avoin Sisarsisua! -ryhmä. Sinne ja myös kaikkiin muihin Sisarsisua! -työpajoihin voi tulla mukaan kesken syyskauden ihan milloin vain, vaikka ei olisi ollut mukana aiemmin. Teemat vaihtuvat kauden mittaan, joten seuraa ilmoittelua Sisarsisua! -blogissa, Facebookissa ja Instagramissa sekä Tyttöjen Talon seinällä!  

4.12. juhlistetaan Sisarsisua! -hankkeen ensimmäistä kautta taidekahvilan merkeissä. Taidekahvilassa on esillä kauden aikana tehtyjä taideteoksia, tanssi- ja performanssiesityksiä, videoita, kuunnelmia ja yleisöä osallistavia tehtäviä.           

Ohjaajana ja hankevastaavana toimii Tyttöjen Talon yhteisötaiteilija Pauliina Aladin

 

SisarSisua! on mukana kansainvälisessä ”Eurooppalainen kulttuuriperintövuosi” -hankkeessa:

www.kulttuuriperintomme.fi

www.kulttuuriperintovuosi2018.fi

 

Seuraa hashtageja

#sisarsisua

#tyttöjentalohelsinki

#tyttöjentalonyhteisötaiteilija

#kulttuuriympäristöpäivät

#EHDs

#EuropeForCulture

#tunneperintö

#EuropeForCulture