Vuorovaikutteiset tyttöryhmät

Vuorovaikutteiseen tyttöryhmään pääset mukaan ilmoittautumalla Tyttöjen Talon ohjaajille. Tyttöryhmät ovat Tyttöjen Talon keskeisin toimintamuoto. Ryhmissä sinulla on mahdollisuus oppia kuuntelemaan ja kunnioittamaan itseäsi ja muita, tutkia omaa elämääsi ja jutella sinulle merkittävistä asioista luottamuksellisesti ja turvallisesti. Ohjaajana toimii aina aikuinen nainen. Ryhmässä tapaatte yhdessä 4-8 samanikäisen tytön /nuoren naisen kanssa säännöllisesti. Tyttöjen Talon työntekijät perustavat tyttöryhmät yksittäisten tyttöjen, tyttöporukoiden, koulujen ja muiden yhteistyökumppaneiden toiveiden pohjalta eri ikäisille tytöille ja nuorille naisille. Tytöt ryhmissä suunnittelevat itse toimintaansa ja sitoutuvat siihen. 

Alkavia ryhmiä:​

*************

RÄYHÄRYHMÄ  – ALKAA PIAN

HERÄTYS NUORI NAINEN 15-19 VUOTTA!

TULE! NUORTEN NAISTEN RÄYHÄRYHMÄ!

Oletko kypsä löytämään äänesi? Oletko valmis olemaan todellinen sinä? 

Painaako joku sinut alas? Vaimenetko? Oletko se sinä itse? Vai ympäristö? Oletko raivona, mutta käännät raivosi itseesi? Elätkö itsessäsi, vai itsesi ulkopuolella, jopa vastaan? Suoritatko kiltin tytön muottia? Vai ajaudutko jatkuviin konflikteihin hallitsemattomien aggressioiden tähden? Rankaisetko itseäsi tunteistasi? 

Jos vastaat kyllä, niin oletko valmis tutkimaan itseäsi syvemmin ja ottamaan vastuuta itsestäsi?

MITÄ?

Työskentelemme ryhmässä tutkien aggressiota ja opettelemme suuntaamaan sitä sinne menee se kuuluu. Ryhmä sitoutuu yhdessä salassapito-velvollisuuteen, näin luottamus ja jakaminen on mahdollista.

Jos ryhmän sisältä nousee tarve, tai inspiraatio, työstämme ryhmän työskentelystä "teoksen", joka voi olla performance, video, näytelmä, taidenäyttely, kuunnelma, musiikkia, tanssia, tai ihan kaikkea,  vain me olemme rajanamme!

AGGRESSIO JA TUNTEET?

Aggressio on ihmisen perusvoimaa. Aggression avulla me valitsemme, päätämme, nousemme, liikumme, sanomme ei tai kyllä, haluamme ja ilmaisemme itseämme. Aggressio ei ole pahaa tai hyvää; se on energiaa ja kuuluu jokaiselle.

Naisen, tyttöjen, viha on tabu. Mihin me piilotamme vihaamme? Mihin me suuntaamme sen? Itseemme niin, että itse on aina vajaa, liikaa, väärä? Vai uhriuteen, marttyyriuteen, mököttämiseen, juoruiluun tai toisiamme vastaan? Vai odotammeko, että muut ratkaisevat tai täyttävät odotuksemme, tekevät meidät onnelliseksi? 

MIKSI?

Oletko valmis ottamaan riskin ja samalla vastuuta itsestäsi? Riskin ottaminen tässä tarkoittaa, että suuntaat tietoisuuttasi kohti sisimpääsi, se ei ehkä ole kokoajan kivaa tai helppoa-se on mahdollinen riski-mutta lahjana voit saada elämän itsesi seurassa; opit tuntemaan kuka todella olet ja kykenet kasvaneen tietoisuuden avulla kantamaan itsestäsi ja tunteistasi vastuuta. Hyväksymään itseäsi. SIKSI!

KUKA?

Olen teatterialan ammattilainen; ohjaaja ja näyttelijä, valmistun 2018 gestaltterapeutiksi ja olen kiinnostunut työskentelemään naisten ja nuorten naisten kanssa. 

Liisa Mustonen;  teatteritaiteen maisteri; näytteijätaiteenlaitos 1997, teatteritaiteen maisteri; ohjaajatyönlaitos 2010, Gis- Instituutio of Skandinavia 4:s vuosikurssi 2013- , pari- ja seksuaaliterapeutti koulutus 2016-2017 Metodi Team.

MISSÄ?MILLOIN?

TYTTÖJEN TALO, HÄMEENTIE 13, HELSINKI

SYKSYLLÄ 2017, TORSTAI - ILTAISIN KLO. 17-20

RYHMÄ ALKAA HETI KUN SE ON TÄYNNÄ, VIIMEISTÄÄN LOKAKUUN ALUSSA!

ILMOITTAUDU, ETTÄ MAHDUT MUKAAN!

tyttojentalo@tyttojentalo.fi

050 - 9111 370 (ma, ti ja to. klo 15-19)

**************************