Meistä

Olemme turvallisempi tila

Noudatamme turvallisemman tilan periaatteita mikä tarkoittaa, että meillä kunnioitetaan jokaisen rajoja, tarpeita ja toiveita, kutsutaan mukaan ja ollaan ystävällisiä, sekä kunnioittavia. Edellytämme näihin sitoutumista kaikilta. Ohjaajat ovat nuoria varten ja pohdimme millainen osallistuminen toiminnassamme on juuri sinulle itsellesi hyväksi ja riittävästi. 

Tutustu Tyttöjen Talon turvallisemman tilan periaatteisiin tästä.
Tutustu Tyttöjen Talon turvallisemman tilan periaatteisiin selkokielellä tästä.

Millaista toimintaa ja kenelle tarkoitettua?

Helsingin Tyttöjen Talo tarjoaa ammattilaisten ohjaamaa, yhteisöllistä ja ryhmämuotoista toimintaa, sekä tekemistä vapaa-ajalle. Talon toiminnassa on myös mukana aikuisia vapaaehtoisia. Lisäksi meillä on mahdollisuus saada yksilöllistä tukea. Monipuolinen toimintamme on suunnattu 10–28-vuotiaille tytöille ja naisille sukupuolen moninaisuus huomioiden. 

Teemme työtä erilaisia haasteita kokevien lasten ja nuorten tukemiseksi luomalla tilaa, johon jokainen saa liittyä omana itsenään ja jossa ketään ei jätetä yksin. Suunnittelemme yhdessä millainen toiminta ja tuki olisi juuri sinulle sopivinta. Helsingin Tyttöjen Talolla noudatamme turvallisemman tilan periaatteita.

Jutustelua (1)
netti_aktivismi2

Tyttöjen Talon toiminnasta voit saada tukea mm.

  • mielekkääseen tekemiseen vapaa-ajalla
  • erilaisiin elämän solmukohtiin ja niihin liittyvien tunteiden käsittelyyn
  • nuoruuteen, kasvuun ja kehitykseen liittyvissä kysymyksissä
  • kiusaamisen ja häirinnän kokemusten käsittelyyn
  • vuorovaikutus- ja kaveritaitojen harjoitteluun
  • ihmissuhteiden rakentamiseen turvallisessa ympäristössä
  • yksinäisyyden kokemuksiin
  • oman identiteetin pohdintaan
  • arkirytmiin, jaksamiseen ja mielen hyvinvointiin
  • oman näköisen elämän hahmottamiseen

Kuinka tulla Helsingin Tyttöjen Talolle?

Osoitteemme on: Hämeentie 13 A, 00530 Helsinki Saapuminen: Pääsisäänkäynti sijaitsee Hämeentien puolella, jossa 5 porrasaskelmaa ovelle. Ulko-ovi Hämeentielle on auki arkipäivisin. Kun saavut ala-aulaan, kävele hissin luokse. Paina hissin vasemmalla puolella olevaa summeria, jossa lukee Tyttöjen Talo. Kun sinulle vastataan, voit astua sisään hissiin. Hissi tilataan sinulle ylös, kun olet painanut summeria. Esteetön kulku ja lisäksi kulku rappusia pitkin Tyttöjen Talon sisäpihan eli Kaikupihan puolelta.

Helsingin Tyttöjen Talon Esteetön kulku tapahtuu Tyttöjen Talon sisäpihan puolelta. Sisäpihan osoite on Kaikukatu 4. Sisäpiha on katukivetystä (mukulakiveä). Sisäpihalla olevalle Tyttöjen Talon ovelle on kulku rampin kautta. Ulko-oven vierestä löytyy Tyttöjen Talon ovisummeri. Paina sitä, niin avaamme oven lukituksen tai tulemme avaamaan sinulle oven. Ulko-ovi on 80cm leveä ja manuaalinen. Ovi on vanha ja suhteellisen painava. Ulko-oven jälkeen käytävällä tulee väliovi oikealle. Tämä ovi on automatisoitu, jonka saa auki painikkeesta. Oven leveys on 80cm ja siinä on 2cm korkea kynnys. Välioven jälkeen oikealta löytyy hissi, jossa on 88cm leveät automatisoidut ovet.

Tyttöjen Talon tilat löytyvät 4. kerroksesta. Tyttöjen Talon tiloista löytyy esteetön wc. Se sijaitsee hissiltä katsottuna salin ohi vasemmalla. Tiloissa ei ole induktiosilmukkaa.

Tutustu Loisto setlementin esteettömyystietoihin.