Harjoittelut ja vapaaehtoistyö Helsingin Tyttöjen Talolla

Vapaaehtoistoiminta Helsingin Tyttöjen Talolla

Tyttöjen Talon sukupuoli- ja kulttuurisensitiivinen vapaaehtoistoiminta on vuodesta 2007 lähtien ollut tärkeä osa Tyttöjen Talon toimintaa. Tyttöjen Talon vapaaehtoiset toimivat nuorille tukena ja turvallisina aikuisina ja roolimallina. Vapaaehtoisena voit osallistua Tyttöjen Talon yhteisötoimintaan, jossa vapaaehtoinen voi esimerkiksi olla pelikaverina, juttuseurana tai muutoin apuna ja tukena Tyttöjen Talon kävijöille. Vapaaehtoiset voivat olla toteuttamassa kanssamme myös työpajoja, teemapäiviä ja tapahtumia.

Mitä tarjoamme?

Vapaaehtoisille tarjotaan mahdollisuus liittyä Tyttöjen Talon yhteisöön ja hyödyntää läsnäoloaan ja taitojaan tukea tarvitsevien tyttöjen ja nuorten hyväksi. Vapaaehtoisille tarjotaan lisäksi tukea, lisäkoulutuksia, ohjausta ja yhteisiä illanviettoja.

Miten hakea vapaaehtoiseksi?

Voit hakea mukaan Tyttöjen Talon vapaaehtoistoimintaan, mikäli olet vähintään 25 -vuotias ja pystyt sitoutumaan toimintaan vähintään yhdeksi syys- tai kevätkaudeksi noin 1-3 kertaa kuussa. Yläikärajaa ei ole. 

Vapaaehtoiseksi hakeudutaan ottamalla yhteyttä “Lähetä viesti” painikkeen kautta tai tyttojentalo@tyttojentalo.fi, voit kertoa itsestäsi ja elämäntilanteestasi, sekä mahdollisuuksistasi olla mukana Tyttöjen Talon toiminnassa. Tämän jälkeen vapaaehtoiset haastatellaan ja he osallistuvat  koulutukseen. Seuraava koulutus järjestetään syksyllä 2024. 

Työharjoittelu Helsingin Tyttöjen Talolla

Helsingin Tyttöjen Talolle voi hakea palkattomaan harjoitteluun kaikkina vuodenaikoina. Pääosin toivomme harjoittelijoita syys- ja kevätkausille esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan sekä kasvatusalan korkeakouluopiskelijoista. Harjoitteluun liittyvien työtehtävien luonteen vuoksi Tyttöjen Talo sopii parhaiten 2. ja 3. vuoden opiskelijoille. Huomioimme kuitenkin myös ensimmäisen vuoden opiskelijat sekä muut alat ja koulutustasot, jos hakijalla on aiempaa työkokemusta ja taustaa alalta sekä vahvaa kiinnostusta.

Harjoittelujaksot Tyttöjen Talolla keskittyvät yhteisötoiminnan ympärille pääasiassa arki-iltoihin. Toivomme, että harjoittelija pystyy sitoutumaan 2–3 iltavuoroon viikossa. Harjoittelun aikana on myös mahdollista hyödyntää omaa erityisosaamista ja kiinnostuksen kohteita erilaisten työpajojen tai projektien muodossa.

Opiskelijat ovat tärkeä osa meidän työyhteisöä!

Voit hakea Helsingin Tyttöjen Talolle harjoittelijaksi ottamalla yhteyttä tästä tai  tyttojentalo@tyttojentalo.fi.

Seksuaaliterveystyön ja seksuaaliväkivaltatyön harjoittelujen osalta voi olla yhteydessä suoraan seksuaalitervestyo@loistosetlementti.fi ja seksuaalivakivaltatyo@loistosetlementti.fi

Haluatko kysyä jotain tästä toiminnasta ohjaajiltamme?

Jos haluat kysyä ohjaajiltamme tästä, tai muista toiminnoistamme/ohjelmasta, voit lähettää meille viestin klikkaamalla alta.