Toiminta

Helsingin Tyttöjen Talo tarjoaa ammattilaisten ohjaamaa, yhteisöllistä ja ryhmämuotoista toimintaa, sekä tekemistä vapaa-ajalle

Nuoret voivat tulla tutustumaan Tyttöjen Taloon joko yksin tai yhdessä saattajan kanssa. Otamme vastaan myös koululuokkia ja muita tutustujaryhmiä. Tutustumiskäynnin voi varata olemalla suoraan  yhteydessä ohjaajaan tai  lähettämällä viestiä klikkaamalla tästä. Nuoret voivat tulla mukaan toimintaan myös ilman erikseen sovittua tutustumiskäyntiä aukioloaikojen puitteissa.

Tutustumiskäynnillä saat laajasti tietoa eri toiminnoista ja toimintaperiaatteista. Tapaamisella tutustutaan Tyttöjen Talon tiloihin sekä sen työntekijöihin. Voit kertoa itsestäsi, elämäntilanteestasi ja tarpeistasi siltä osin, kuin itse haluat. Mietitään yhdessä, millaiseen toimintaan osallistuminen sopii elämäntilanteeseesi.

Toiminnassamme on mukana myös vapaaehtoisia. Vapaaehtoistyöstä löydät lisätietoja alta

Tutustu toimintaamme

Yhteisötoiminta​

Avoimeen yhteisötoimintaan voi osallistua silloin, kun itselle parhaiten sopii yllä olevien aukioloaikojen puitteissa. Toimintaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. 

Taito- ja harrastusryhmät

Taito -ja harrastusryhmät ovat ilmaisia (NYT -liikunnan järjestämää kuntonyrkkeilyä lukuunottamatta), eikä niihin  tarvitse ilmoittautua. 

Tukiryhmät

Vertaisuuteen perustuvat, ohjatut ryhmät ovat Tyttöjen Talon toimintamuoto, jossa käytetään keskustelun lisäksi erilaisia toiminnallisia ja luovia menetelmiä.

Yhteistyö oppilaitosten kanssa

Yhteistyötä koulujen kanssa voidaan toteuttaa resurssien puitteissa ja sopimuksen mukaan joko Tyttöjen Talolla tai koululla.

Yksilöllistä tukea

Tyttöjen Talolta on mahdollista saada lyhytkestoista yksilöllistä tukea erilaisiin elämäntilanteisiin ja solmukohtiin.

Ensisijaisesti tyttö -hanke

Ensisijaisesti tyttö -hankkeessa (2023–2025) kehitämme Tyttöjen Talo® -toimintaa 13–28-vuotiaille vammaisille tai tukea tarvitseville tytöille ja nuorille naisille, sukupuolen moninaisuus huomioiden.

Vapaaehtoistyö tai työharjoittelu Helsingin Tyttöjen Talolla

Lue lisää  työharjoittelumahdollisuuksista sekä tutustu vapaaehtoistoimintaamme.

Loisto Setlementin Seksuaaliterveystyö

Seksuaaliterveystyö käsittää seksuaalineuvonnan, seksuaalikasvatuksen 10–28-vuotiaille nuorille ja koulutuksen ammattilaisille.

Loisto setlementin seksuaaliväkivaltatyö

Nuorille (13–28-v.), joille on tehty seksuaaliväkivaltaa. Seksuaaliväkivallasta voi toipua. Tarjoamme ammatillisesti ohjattua ryhmämuotoista vertaistukea ja sen jälkeen tarvittaessa yksilötukea.

Lukujärjestys

Tutustu alla viikko-ohjelmaamme. Järjestämme viikoittain monenlaista toimintaa Helsingin Tyttöjen Talolla. Voit valita pudotusvalikosta joko koko viikko-ohjelman, tai yksittäisten toimintojen oman ohjelman.

Maanantai

Tiistai

Keskiviikko

Torstai

Perjantai