Seksuaaliterveys

Seksuaalineuvonta

Pop In -seksuaalineuvontavastaanotto on tytöille ja nuorille naisille (10–28-v) tarkoitettu maksuton palvelu, jossa teemana on seksuaalisuus ja siihen liittyvät kysymykset. Vastaanotolle voi tulla aikaa varaamatta, palvelu on luottamuksellista ja halutessasi voit asioida nimettömästi. Onko sinulla huoli raskaudesta, epäily sukupuolitautitartunnasta, oman sukupuolisuuden pohdinnasta, kuukautisiin tai ehkäisyyn liittyvät kysymykset, pyrimme auttamaan sinua ja löytämään vastauksia. Nuorten parisuhde- ja seurustelu voivat joskus vaatia keskustelua ja miettimistä yhdessä ammattilaisen kanssa. Voit saada apua pohdintoihin neuvontavastaanotolta. Seksuaalinen väkivalta, hyväksikäyttö tai muu kaltoinkohtelu vaatii aina keskustelua. Pop In-vastaanotolla on aina seksuaaliterveyden ammattilainen, jonka kanssa voi koetun väkivallan ottaa puheeksi. Vastaamme ja keskustelemme asioista lähtökohtana seksuaaliset oikeudet, jotka kuuluvat myös nuorille. Vastaanotolla on mahdollisuus myös klamydia- ja tippuritestiin, jälkiehkäisyyn, raskaustestiin sekä saada kondomeja.

Pop In- vastaanotto on avoinna ma, ti ja to klo 15.00–17.00

Maanantaisin Pop In- vastaanotolla päivystää Heidi Simola.
Tiistaisin Pop In -vastaanotolla päivystää Pia Tuovinen  ja torstaisin Laura Maatraiva, joista molemmat työskentelevät Tyttöjen Talon seksuaaliväkivaltatyön tiimissä.

Seksuaalineuvontavastaanotto voi tulla myös luoksenne. OKM:n projektirahoituksen myötä on mahdollisuus tulla esimerkiksi oppilaitokseen, nuorisotalolle, tapahtumiin tai nuorten/nuorten aikuisten ryhmätapaamisiin.

Seksuaalikasvatus

Tyttöjen Talo® tarjoaa nuorten ryhmille (tytöille 10–28-vuotta) mahdollisuutta osallistua maksuttomaan seksuaalikasvatukseen. Nuoren seksuaalioikeuksiin, tunteisiin ja vuorovaikutukseen, läheisyyteen ja omaan kehoon ja rajoihin, vapauteen ja vastuuseen syvennytään keskustellen ja toiminnallisten menetelmien avulla. Ryhmät (n.60- 75 min) pidetään Tyttöjen Talon tiloissa tai ryhmän omissa tiloissa. Nuorilla on samalla tilaisuus tutustua Tyttöjen Talon toimintaan sekä matalankynnyksen Pop In – seksuaalineuvontavastaanottoon, sen tarjoamiin palveluihin ja yksilölliseen tukeen.

Seksuaalisuuteen liittyviä asioita on tärkeää saada pohtia turvallisessa ja sukupuolisensitiivisessä ilmapiirissä sekä pitää ryhmäkoot riittävän pieninä max15 tyttöä/ryhmä. Otan mielelläni etukäteen vastaan ryhmien tarpeista nousevia toiveita sisällön suhteen, jotta kohtaaminen vastaisi mahdollisimman hyvin nuorten tarpeita.

Koulutus ja konsultaatio ammattilaisille

Kalliolan Nuoret ry:n, opetus-ja kulttuuriministeriön rahoittaman, matalankynnyksen sukupuoli- ja kulttuurisensitiivinen ja jalkautuva seksuaalineuvonta ja -kasvatus hankkeessa toteutetaan täydennyskoulutusta yhteistyössä Helsingin opetusviraston ja Klaari Helsingin kanssa, Seksuaalikasvatuksen kehittyvät käytännöt koulutusiltapäivissä.

Nuorten parissa toimivat ammattilaiset, jotka haluavat lisätä osaamistaan seksuaalisuuteen liittyvissä kysymyksissä tai pohtia seksuaalisuuden kohtaamista työssään, on mahdollista saada työyhteisöönsä koulutusta/konsultaatiota hankkeesta.

Heidi Simola

Seksuaalineuvonta- ja kasvatus, projektivastaava

heidi.simola@tyttojentalo.fi   0400 877442