Vaihtuvat tukiryhmät

Vertaisuuteen perustuvat, ohjatut ryhmät ovat Tyttöjen Talon toimintamuoto, jossa käytetään keskustelun lisäksi erilaisia toiminnallisia ja luovia menetelmiä kuten kuvallista ilmaisua ja kirjoittamista, sekä . Tukiryhmiä järjestetään tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan eri teemoista. Teemme myös yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa. Ryhmät ovat kestoltaan eri mittaisia. Ryhmätoiminnassa sitoudutaan kaikille ryhmäkerroille. 

Uusista alkavista ryhmistä tiedotetaan erikseen kanavillamme. Voit olla yhteydessä, mikäli työskentelet nuoren kanssa, joka hyötyisi tukiryhmätoiminnasta.

Esimerkkejä ryhmien teemoista:

   • arjenhallinta & itsenäistyminen

   • identiteetti

   • mielen hyvinvointi & jaksaminen

   • tunnetaidot & aggression hallinta

   • omat rajat

   • vuorovaikutustaidot

  Alkavat tukiryhmät:

  Maanantai Mood (syksy 2024)

  Eikö arki rullaa?  Onko suunta hukassa?

  Ilmoittaudu meidän Maanantai Mood -ryhmään! 

  Ryhmän tarkoituksena on etsiä yhdessä suuntaa, rakentaa omaan arkeen sopivaa rytmiä sekä pysähtyä tähän hetkeen. Haaveillaan ja suunnitellaan yhdessä oman näköistä elämää. Kokoonnumme 16.9. alkaen maanantai aamuisin klo: 9-12 Helsingin Tyttöjen Talon tiloissa. Aloitamme jokaisen aamun yhdessä aamupalan merkeissä.

  Ryhmä on 17-28 vuotiaille.

  Ilmoittautumiset ja lisätiedot: tyttojentalo@tyttojentalo.fi

  Loisto+ (syksy 2024)

  Syksyn ryhmä käynnistyy 1.10.2024. Helsingin Tyttöjen Talon ja Helsingin Poikien Talon yhteinen sateenkaareva tila on tarkoitettu 16-28-vuotiaille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville ja sukupuoltaan tai seksuaalisuuttaan pohtiville nuorille. Ei vaadi ilmoittautumista. 

  Mielihyvin -ryhmä (syksy 2024)

  Mielihyvin -ryhmät ovat viiden kerran vertaistukiryhmiä  jaksamisen ja mielen hyvinvoinnin tueksi. Ryhmässä käsiteltäviä teemoja ovat mm. Rentoutuminen ja rauhoittuminen osana jaksamista ja riittävää lepoa omassa arjessa. Lisäksi käsittelemme tunteita ja omia rajoja, sekä rooleja, leimoja uskomuksia itsestä. 

  Syksyn ryhmän aloitusajankohdat varmistuvat myöhemmin kesän jälkeen. Kysy alkavista Mielihyvin -ryhmistä tyttojentalo@tyttojentalo.fi

   

  Keskiviikko

  Torstai

  Haluatko kysyä jotain tästä toiminnasta ohjaajiltamme?

  Jos haluat kysyä ohjaajiltamme tästä, tai muista toiminnoistamme/ohjelmasta, voit lähettää meille viestin klikkaamalla alta.